Het verhaal achter Mrs. Italy

Achtergrond

Al vanaf het moment dat ik als klein meisje iedere zomervakantie aan het Gardameer doorbracht, ben ik verliefd op Italiaans eten. Vooral de pizza’s hadden mijn passie en interesse, zó lekker en zo leuk om te zien hoe ze gemaakt werden!  Later heb ik jaren in Venetië gewoond en was ik helemaal gewend geraakt aan de vele goede pizzeria’s om me heen.

In Nederland zijn echt goede pizzeria’s met pizza’s zoals je die in Italië hebt, nog steeds niet makkelijk te vinden. In mijn ogen komen de Nederlandse (bezorg)pizza’s meestal niet met deze authentieke Italiaanse kwaliteit overeen. En dat is jammer, want tegelijkertijd wordt de vraag naar kwalitatief goede en lekkere bezorgmaaltijden steeds groter. De nu geldende standaard kan dus zeker beter! Ik ben van mening dat een pizza met hoogwaardige ingrediënten, rechtstreeks uit de oven, knapperig en goed heet bij de mensen terecht moet komen om de naam ‘echte Italiaanse pizza’ te verdienen en de goede kwaliteit te waarborgen. Tijd dus om die twee problemen gelijktijdig op te lossen en een luxe variant pizzabezorging te starten waarbij de pizza’s gloeiendheet, rechtstreeks uit de oven, bij de mensen thuis terechtkomen!

Ik heb nooit buitensporig veel interesse in koken gehad, dus het was voor iedereen die mij een beetje kent, best een verrassing toen ik drie jaar geleden besloot een opleiding tot pizzabakker te gaan volgen in Venetië. Mijn doel was toen helemaal niet om er iets mee te gaan doen, ik wilde alleen graag te weten komen wat er nou precies in de weg stond om dezelfde pizza’s hier in Nederland te maken…

Sindsdien heb ik heel wat ervaring opgedaan tijdens meerdere cursussen en stages in Italië en ontdekt dat er dus eigenlijk niets in de weg staat! Ook heb ik erg veel geleerd van Ignazio, die meer dan 40 jaar ervaring heeft als pizzaiolo en die ik bij Rosa’s Cantina in Loosdrecht een aantal keer heb mogen vervangen.

Na wat onverwachte wendingen en de vele goede reacties op mijn pizza’s heeft het idee van een eigen pizzabedrijf zich in mijn hoofd gesetteld.  Met het uiteindelijke plan van de bus ben ik enorm op weg geholpen door de familie Schepman van Pizza Fresca en de Mrs. Italy ‘pizzabus-iness’ zou niet van de grond zijn gekomen zonder de hulp van veel vrienden, familie en collega’s!

Ik krijg altijd veel energie van nét iets extra’s doen en van mensen blij maken. Liefde en geluk gaan door de maag, dus het wordt tijd iedereen blij te maken met pizza’s en te gaan bewijzen dat Mrs. Italy ‘als beste uit de bus’ kan komen…